Vacature juridisch secretaresse m/v (32-40 uur per week)

24/03/2018

door

In: Kantooractualiteiten

Seegers & Lebouille is een advocatenkantoor met 14 betrokken en gespecialiseerde advocaten. Wij richten ons van oudsher op particulieren en sociaal-culturele instellingen. In de loop der jaren zijn daar steeds meer ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf en zorginstellingen bijgekomen. Binnen ons kantoor heerst een informele en sociale sfeer.

Ter ondersteuning van onze advocaten zoeken wij een JURIDISCH SECRETARESSE m/v (32- 40 uur per week).

Lees verder

Indexering kinderalimentatie per 1 januari 2017

23/11/2016

door

In: Blog

Ieder jaar wordt de kinderalimentatie geïndexeerd om de koopkracht van de verzorgende ouder te handhaven. Per 1 januari 2017 zal de kinderalimentatie van rechtswege worden verhoogd met 2,1%. Wat betekent dit voor u?

Lees verder

Mediation; een alternatief voor de rechter met een grote toekomst

16/11/2016

door

In: Blog

Mediation is sterk in opkomst als een alternatieve manier om geschillen op te lossen. Zelfs zo sterk dat er een Wet Bevordering Mediation in voorbereiding is. De inhoud van het wetsontwerp is nog sterk in discussie, maar het geeft wel aan dat mediation als vorm van geschillenbeslechting steeds serieuzer wordt genomen. Uit onderzoek blijkt dat partijen die door mediation een oplossing hebben gevonden minder geld kwijt zijn, tevredener zijn over de uitkomst en dat afspraken beter worden nagekomen.

Lees verder

Uitkering gestopt: onderneem actie!

26/10/2016

door

In: Blog

Als de gemeente uw uitkering stopzet of beëindigd, kan dat grote gevolgen hebben. Terwijl het vaak voorkomt dat ten onrechte de uitkering wordt stopgezet. Het is dus belangrijk om snel actie te ondernemen, door bijvoorbeeld bezwaar te maken. Dan kan een fout van de gemeente snel recht gezet worden. Voorkom problemen en vraag hulp aan een advocaat om bezwaar voor u te maken.

Lees verder

Overgang van onderneming in de thuiszorg?

26/10/2016

door

In: Blog

Op 3 oktober 2016 heeft de kantonrechter Den Bosch (http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOBR:2016:5448) geoordeeld dat sprake is van een overgang van onderneming van het bedrijfsonderdeel Hulp Bij het Huishouden (hierna: HbH) van stichting STMR (hierna: STMR) naar Tzorg Personeel B.V. (hierna: Tzorg), door de overname van ruim 80% van het personeel (en de daarbij behorende cliënten).

Lees verder

Omgangrecht grootouders; het recht om uw kleinkinderen te blijven zien?

26/10/2016

door

In: Blog

Het wetsvoorstel om het omgangsrecht tussen grootouders en hun kleinkinderen in de wet vast te leggen heeft het niet gehaald. Toch staan grootouders niet met lege handen. Zij hebben de mogelijkheid om de rechtbank te verzoeken om een omgangsregeling vast te stellen.

Lees verder

Kindverhoor: de stem van het kind in het familierecht

14/10/2016

door

In: Blog

In diverse familierechtelijke procedures worden kinderen tussen de 12 en 17 jaar opgeroepen door de rechtbank voor een kindverhoor, ook wel kindgesprek genoemd. In welke procedures is dit het geval en welke waarde wordt gehecht aan hetgeen het kind naar voren brengt?

Lees verder

Bemiddelingskosten: waarom betalen huurders van woonruimte nog altijd teveel?

14/10/2016

door

In: Blog

In oktober 2015 gaf de Hoge Raad (http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:HR:2015:3099) antwoord op vragen van de kantonrechter over het vraagstuk van de bemiddelingskosten die huurders van woonruimte vaak moeten voldoen als zij via een makelaar of een tussenpersoon een woning huren.

Lees verder

Datalekken

27/09/2016

door

In: Blog

Sinds 1 januari 2016 is het onderwerp datalekken actueler dan ooit, en heeft iedereen het erover. Er is namelijk een wijziging Wet Bescherming Persoonsgegevens vanaf 2016. Maar wat zijn datalekken, en belangrijker, wat kun je er tegen doen? In deze blog worden de feiten voor u op een rijtje gezet. Het is belangrijk dat elk bedrijf nadenkt over het voorkomen van datalekken.

Lees verder

Ontslag op staande voet wegens te laat komen geoorloofd?

30/08/2016

door

In: Blog

In de uitspraak van 2 mei 2016 van de kantonrechter Alkmaar (http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2016:6131) is geoordeeld dat het geven van een ontslag op staande voet wegens te laat komen rechtsgeldig is.

Lees verder