Tarieven & werkwijze

Rechtsbijstand tegen redelijke tarieven

Wij streven ernaar optimale rechtshulp te verlenen tegen redelijke tarieven. We staan dan ook zowel betalende cliënten bij als cliënten die gebruik maken van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Een kwestie van maatschappelijke betrokkenheid!

Direct contact tussen cliënt en advocaat

Onze advocaten onderhouden persoonlijk het contact met u. De belangrijke stappen worden goed met u overlegd en stukken worden u ter goedkeuring toegezonden. U staat (telefonisch en per e-mail) in direct contact met uw advocaat en wordt, indien nodig, vlot te woord gestaan of teruggebeld.

De advocaat van uw keuze

We zijn zeer ervaren in de door ons bestreken rechtsgebieden. Bekijk de rechtsgebieden van Seegers & Lebouille door hier te klikken. Daarbij  wordt uw zaak bij ons behandeld door de advocaat van uw keuze en niet, zoals bij andere advocatenkantoren veel voorkomt, door een stagiair of beginnend advocaat.

Niet-Nederlandstalige cliënten kunnen voor juridische bijstand over het algemeen prima bij ons kantoor terecht. Want naast de Engelse, Franse en Duitse taal, beheerst een aantal van onze advocaten ook het Spaans en het Noors.

Een betaalbaar eerste gesprek en betaalbare rechtsbijstand

We houden onze kosten laag, zodat we onze diensten tegen scherpe tarieven kunnen aanbieden. Zo kan een eerste gesprek met een van onze advocaten al tegen gunstige condities worden aangeboden. In een dergelijk gesprek wordt uw probleem verhelderd, geeft de advocaat advies over vervolgstappen, worden uw kansen ingeschat en de te verwachten kosten besproken. Neem contact op met een van onze advocaten voor de mogelijkheden.

Gefinancierde rechtsbijstand (www.rechtsbijstand.nl)

Het antwoord op de vraag of u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, hangt af van het belang en de aard van de zaak en van uw inkomen (lees hier de voorwaarden). De Raad voor Rechtsbijstand legt u een eigen bijdrage op, die u door uw advocaat in rekening wordt gebracht. De kosten van het eerste gesprek worden daarop in mindering gebracht.

Geen gefinancierde rechtsbijstand

Komt u niet voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking, dan spreken we een uurtarief af of een tarief voor de hele zaak (fixed fee). Uw advocaat houdt u gedurende de zaak op de hoogte van het aantal uren dat aan uw zaak is besteed. Over het algemeen werken we daarbij met voorschotdeclaraties, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Overige kosten: in overleg

Overige kosten (zoals verschotten en kosten van leges, griffierechten, deurwaarders en deskundigen) worden altijd vooraf met u besproken. Standaard brengen wij u een percentage van 6% van het netto honorarium van uw advocaat in rekening voor kantoorkosten (kopiëren, faxen, telefoneren, etc.).