RECHTSGEBIEDEN:

Arbeidsrecht

Burgerlijk procesrecht

Faillissementsrecht

Huurrecht

Personen en familierecht

Verbintenissenrecht

Mr L. (Lieselotte) Hellinga

Na mijn studie ben ik vrijwel direct als advocaat aan de slag gegaan bij een klein advocatenkantoor in Amsterdam. Ik ben algemeen opgeleid en heb kennis mogen maken met de vele kanten van het recht. Na vier jaar heb ik de keuze gemaakt om over te stappen naar Advocatenkantoor Seegers & Lebouille waar ik een civiele (proces)praktijk voer.

Ik haal voldoening uit het vinden van oplossingen waarmee cliënten echt tevreden zijn. Tevreden ben ik pas wanneer zowel de cliënt als ikzelf weten dat het best mogelijke resultaat is bereikt. De weg naar dit resultaat is steeds anders en altijd weer uitdagend. Een goede advocaat is voor mij een advocaat die creatief is, goed kan luisteren, een open blik heeft en bereid is de onbekende weg te kiezen. Mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme komen dan ook goed van pas.

Een voormalig collega schreef over mij: “Lieselotte maakt een zaak zich snel eigen, is vlot van begrip en houdt van aanpakken. Toegankelijkheid is voor haar erg belangrijk en zij beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen.”

Aan mijn algemene opleiding heb ik een brede interesse overgehouden. Dit is de reden dat ik actief ben op meerdere rechtsgebieden. Mijn praktijk bestaat uit civielrechtelijke kwesties op het gebied van onder meer: algemeen verbintenissenrecht, arbeidsrecht, burenrecht, huurrecht, letselschade en personen- & familierecht.

Mijn vrije tijd breng ik graag buiten door, het liefst op of nabij het strand, samen met familie en/of vrienden. Daarnaast ben ik voorzitter van de stichting Amazing Children. Amazing Children helpt jonge westerse vrijwilligers om de leefomstandigheden en kansen van Afrikaanse kinderen te verbeteren.

Direct contact opnemen met Mr. (Lieselotte) Hellinga:

l.hellinga@seegers-lebouille.nl