RECHTSGEBIEDEN:

jeugd- en jeugdstrafrecht

personen- en familierecht

Strafrecht

Vreemdelingenrecht

Mr M. (Mireille) Altena

Ik ben afgestudeerd in Privaatrecht en Strafrecht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Van 1991 tot 2001 heb ik gewerkt als seniorjurist bij het UWV op het gebied van loon, verzekeringsplicht, ketenaansprakelijkheid en bestuurdersaansprakelijkheid. Van 2001 tot 2005 heb ik gewerkt bij de Divisie Luchtvaart (de voormalige Rijksluchtvaartdienst) in Hoofddorp als bezwaar– en (hoger) beroepsjurist. Daar hield ik mij bezig met procedures op het gebied van vliegbrevetten (bevoegdverklaringen, examens, medisch, etc.). Verder ben ik daar ook projectleider Juridische Kwaliteitszorg geweest.

In augustus 2005 heb ik de overstap gemaakt naar de advocatuur en ben ik voor mijzelf begonnen als advocaat-ondernemer in een algemene praktijk. In dat verband heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende rechtsgebieden (Strafrecht, Jeugdrecht, Vreemdelingenrecht, Sociale verzekeringen/ voorzieningen, Huurrecht, Verbintenissenrecht en Arbeidsrecht).

Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in een aantal rechtsgebieden (Personen- en Familierecht, Strafrecht, Vreemdelingenrecht en Jeugdrecht). Deze gebieden hangen veelal met elkaar samen. In 2009 heb ik de opleiding Praktische Jeugdrechtadvocaat gevolgd en afgerond. Ook heb ik in 2012 de Specialisatieopleiding Jeugdrecht van het Willem Pompe-instituut te Utrecht met succes volbracht.

Daarnaast houd ik mij ook bezig met zaken op het gebied van Sociale verzekeringen/voorzieningen. Ik ben lid van de Vereniging van
Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (www.VNJA.nl), de Vereniging Jeugdrechtadvocaten Amsterdam (www.JRAA.nl) en de specialisatievereniging Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken.

Mw. Altena heeft een samenwerking met Seegers & Lebouille in de zin van artikel 5.3 sub b Voda.

Direct contact opnemen met Mw. Mireille Altena:

m.altena@seegers-lebouille.nl