RECHTSGEBIEDEN:

Algemeen civiel recht

Ambtenarenrecht

Arbeidsrecht

Bestuursrecht

Sociaal zekerheidsrecht

Strafrecht

Mr J. (Job) Nijssen

Al tijdens de laatste jaren van mijn studie Nederlands recht (van 1997 tot 2002 aan de Universiteit van Amsterdam) raakte ik via mijn werk als vrijwilliger bij de Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer enthousiast voor het werk van de sociale advocatuur, rechtshulp in zijn meest elementaire vorm.

Na mijn beëdiging tot advocaat, begin 2003, heb ik het bijstaan van echte mensen met echte problemen en het met juridische middelen oplossen van die problemen steeds als mijn belangrijkste drijfveer gezien. Het werk heb ik door de jaren heen steeds als zeer bevredigend ervaren. Een tevreden cliënt heb ik daarbij steeds als het belangrijkste resultaat van mijn werk beschouwd. In ons vak kun je niet elke zaak ‘winnen’. Daarom is het voor mij zeer belangrijk dat een cliënt, ook als de zaak niet ‘gewonnen’ wordt toch het gevoel heeft dat we er samen alles aan gedaan hebben om toch tenminste het best mogelijke resultaat te behalen, waarbij een goed, eerlijk en helder advies over kansen en mogelijkheden – en soms ook over het ontbreken daarvan – net zoveel kan betekenen als simpelweg je gelijk halen.

Door mijn brede interesse in verschillende aspecten van het recht  ben ik actief op meerdere rechtsgebieden, arbeidsrecht, bestuursrecht, sociaal zekerheidsrecht en strafrecht. De advocaat is van oudsher iemand die breed georiënteerd is en zijn cliënten op meerdere rechtsgebieden deskundige met raad en daad terzijde staat. Dat spreekt mij aan en zo wil ik ook mijn eigen praktijk inrichten. Bovendien doen cliënten er ook hun voordeel mee. Om in een ontslagzaak alle gevolgen te kunnen overzien is gedegen kennis van het sociale zekerheidsrecht van groot belang en wanneer iemand als gevolg van de verdenking van een strafbaar feit zijn baan dreigt te verliezen, is het goed wanneer zijn advocaat behalve van strafrecht ook verstand heeft van het arbeidsrecht. Om ervoor te zorgen dat mijn kennis steeds op peil blijft volg ik jaarlijks meerdere cursussen op de rechtsgebieden waarmee ik mij bezig houdt.

Naast mijn werk als advocaat ben ik geruime tijd actief als redactielid van het Amsterdams Balie Bulletin, waarvoor ik enkele malen per jaar een bijdrage lever. In mijn vrije tijd ben ik actief als zanger en bestuurslid in een Amsterdams amateurkoor. Behalve Nederlands, Engels en Duits spreek ik ook vloeiend Noors.

Direct contact opnemen met Mr. J. (Job) Nijssen:

j.nijssen@seegers-lebouille.nl