RECHTSGEBIEDEN:

Jeugd en jeugdstrafrecht

Strafrecht

Vreemdelingenrecht

Mr M.G.C. (Rigorette) van Riet

Ik ben in 1990 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn specialisatie was strafrecht en ik heb mijn scriptie over vreemdelingenrecht geschreven.

Direct na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij het Bureau voor Rechtshulp in Alkmaar. In 1997 ben ik tot advocaat beëdigd en heb ik mij als advocaat in Hoorn gevestigd. Sinds 2002 ben ik verbonden aan advocatenkantoor Seegers & Lebouille in Amsterdam.

Om mijn kennis actueel te houden ben ik sinds 1997 lid van de werkgroep rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken. In 2010 heb ik de opleiding specialisatie strafrecht bij het Willem Pompe instituut in Utrecht gevolgd en ben ik lid geworden van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten (www.nvsa.nl). In 2011 heb ik aan de Universiteit van Amsterdam de opleiding De Praktische Jeugdrecht Advocaat gevolgd en ben ik lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht Advocaten geworden www.vnja.nl.

Binnen het vreemdelingenrecht houd ik mij bezig met reguliere vreemdelingenzaken en nationaliteitsrecht. Mijn kennis van het vreemdelingenrecht is daarnaast regelmatig van belang bij het behandelen van strafzaken. Met grote regelmaat komt het voor dat mensen die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten en toch bij de strafrechter moeten verschijnen in een later stadium geconfronteerd worden met de vreemdelingrechtelijke consequenties van het strafrechttraject. Het is dan van het allergrootste belang om als advocaat het totaaloverzicht te hebben van de gevolgen van de diverse afdoeningen en straffen op vreemdelingrechtelijke gebied waaronder het nationaliteitsrecht. Juist mijn expertise op beide rechtsgebieden maakt dat ik er al het mogelijke aan kan doen om ervoor te zorgen dat uw problemen kleiner in plaats van groter worden. Dit speelt uiteraard ook in het jeugdrecht waar zich vaak een samenloop van civiel-, straf en vreemdelingrechtelijke problemen voordoet. Daarnaast ben ik een gedreven en creatief strafrecht advocaat die niet opgeeft. Ik sta mijn cliënten niet alleen bij binnen de strafprocedure maar ook bij het indienen van klaagschriften, bezwaar- en beroepsprocedures in beklagzaken en bij andere problemen die zich in en rond strafzaken voordoen. U bent bij mij zonder meer in goede handen.

 

Direct contact opnemen met Mr. M.G.C. (Rigorette) van Riet:

m.vanriet@seegers-lebouille.nl