RECHTSGEBIEDEN:

Ambtenarenrecht

Arbeidsrecht

Mediation

Personen en familierecht

Sociaal zekerheidsrecht

Mr E. (Eva) Schermerhorn

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met als hoofdvak Privaatrecht. Daarna heb ik ruim 10 jaar gewerkt bij het Buro voor Rechtshulp te Amsterdam, waar ik mij gespecialiseerd heb in het Arbeidsrecht en het Sociaal Verzekeringsrecht. Deze specialisatie heb ik verdiept nadat ik in 1993 als advocaat ben gaan werken. Daarnaast ben ik mij ook steeds meer bezig gaan houden met het Ambtenarenrecht.

Ik heb inmiddels een jarenlange ervaring opgebouwd in veel facetten van genoemde rechtsgebieden, waarbij ik zowel werkgevers als werknemers heb bijgestaan en nog steeds bijsta. Gedegen juridische kennis en goede contacten met cliënten zijn voor mij elke zaak weer belangrijke aspecten.

Mediator

Met veel enthousiasme ben ik ook mediator in arbeidszaken  en familiezaken  ( echtscheidingen e.d.). In mijn jarenlange praktijk als advocaat heb ik gemerkt dat het behartigen van de belangen van één partij, waarbij partijen tegenover elkaar staan en uiteindelijk een rechter een beslissing moet nemen, niet altijd tot goede en duurzame oplossingen leidt.  Zelfs als één van de partijen volledig wint blijft hij of zij vaak nog zitten met het idee dat het eigenlijke conflict niet is opgelost. Mediation is een goede manier om een conflict te beslechten als je nog verder wilt met elkaar, of juist als je op een goede manier  uit elkaar wilt gaan. Bij mediation werken de betrokkenen samen aan een oplossing  waarbij de  mediator een onafhankelijke rol  heeft en hen begeleidt bij onderhandelingen.

Ik schep als mediator de voorwaarden waarin de partijen in een vertrouwelijke sfeer, open over de problemen kunnen praten. en ik  begeleid het proces om tot een goede oplossing van de kwestie te komen.

Direct contact opnemen met Mr. E. (Eva) Schermerhorn:

e.schermerhorn@seegers-lebouille.nl