RECHTSGEBIEDEN:

Algemeen civiel recht

Burgerlijk procesrecht

Huurrecht

Verbintenissenrecht

VvE-appartementsrecht

Mr E. (Emma) Swart

Oorspronkelijk dacht ik, na het einde van mijn rechtenstudie in 2003, door te studeren en rechter te worden. Na een stage bij de rechtbank in Amsterdam kwam ik er achter dat ik de advocatuur eigenlijk veel spannender vond dan werken als rechter. De keuze om in de advocatuur te gaan werken was toen snel gemaakt.

Gedurende mijn studie heb ik vooral vakken gevolgd over de regels die gelden als mensen een probleem met elkaar hebben omdat afspraken niet of niet volledig worden nagekomen (huurrecht, consumentenrecht, wanprestatie, arbeidsrecht) of als regels niet worden nageleefd (onrechtmatige daad en schadevergoeding). Deze kant van het recht bleek ook in de praktijk goed voor mij te werken.

Bij advocatenkantoor Seegers en Lebouille vond ik de plek om mij steeds verder te specialiseren op het gebied van burgerlijk procesrecht, huurrecht en het VvErecht. Zo heb ik in 2011 met goed gevolg een specialisatie opleiding afgelegd, die vereist is voor het lidmaatschap van de Vereniging voor Huurrecht Advocaten.

In mijn praktijk houd ik me daarnaast nog altijd bezig met alle mogelijke conflicten op andere gebieden van het burgerlijk recht (wanprestaties, onrechtmatige daden) en de gevolgen daarvan (ontbinding, herstel of schadevergoeding).

Op deze manier blijft het vak voor mij spannend en krijgt u de kennis en betrokkenheid die uw zaak verdient!

 

Direct contact opnemen met Mr. E. (Emma) Swart:    e.swart@seegers-lebouille.nl