Skip to content

Mr E.P.H. (Elke) van Esser

Rechtsgebieden

Strafrecht
Psychiatrisch Patiëntenrecht
Jeugdrecht
Slachtofferrecht

Over Mr E.P.H. (Elke) van Esser

Elke van Esser heeft Nederlands recht (strafrecht) gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na als juridisch adviseur gewerkt te hebben bij 2 verschillende advocatenkantoren, is zij vanaf 1995 werkzaam als advocaat.

Zij heeft zich vanaf het begin toegelegd op strafzaken van zowel meerderjarigen als minderjarigen. Zij volgde de specialisatie-opleiding Jeugdrecht en behandelt sindsdien ook civiele jeugdzaken, zoals ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen. Verder staat zij slachtoffers bij in strafzaken en verleent zij rechtsbijstand aan psychiatrisch patiënten die  in het kader van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg  (WvGGZ) gedwongen zijn / mogelijk worden opgenomen in een kliniek.

Elke van Esser is (bestuurs)lid van de Amsterdamse Advocaten Vereniging Psychiatrie (AAVP) en lid van de Vereniging Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland (vPAN), Jeugdrecht Advocaten Amsterdam (JRAA) en de Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (Langsz)

Mr E.P.H. (Elke) van Esser heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Psychiatrisch patiëntenrecht
  • Slachtofferrecht
  • Strafrecht
    • Jeugdstrafrecht
    • TBS

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Direct contact opnemen met Mr E.P.H. (Elke) van Esser