Strafrecht

Moet ik meewerken aan een verhoor, wat staat me te wachten, welke straf kan er opgelegd worden? Als u verdacht wordt van een strafbaar feit heeft u vanzelfsprekend veel vragen, maar ook als slachtoffer kunt u bijstand nodig hebben….

Bij Seegers & Lebouille staan de strafrechtspecialisten zowel verdachten van een strafbare feiten als slachtoffers bij.

Verdachten

Als u wordt vervolgd door justitie, omdat u wordt verdacht van een strafbaar feit, kunt u ons inschakelen om u bij te staan in de strafzaak. Dat kan gaan om vermogensdelicten, zoals diefstal, heling of bijstandsfraude, of om geweldsdelicten, zoals mishandeling, (poging tot) moord of doodslag. Of voor zaken als bezit van en handel in verdovende middelen en rijden onder invloed.

Slachtoffers

Ook als u slachtoffer bent van een strafbaar feit staan wij u bij. Deze zaken kunnen eveneens onder het strafrecht vallen. Bijvoorbeeld wanneer u als slachtoffer een schadevergoeding wilt vorderen in de strafzaak tegen een verdachte of een beklag wilt indienen tegen het niet (verder) vervolgen van een verdachte.

Wanneer heeft u een advocaat nodig?

Moet ik meewerken aan een verhoor, wat staat me te wachten, welke straf kan er opgelegd worden? Als u verdacht wordt van een strafbaar feit heeft u vanzelfsprekend veel vragen.

Het is verstandig onmiddellijk na ontvangst van de dagvaarding een advocaat in te schakelen. Een verdachte die in voorarrest zit, krijgt een advocaat toegewezen, maar kan de verdediging aan een van onze advocaten opdragen.

Wij doen meer voor u dan alleen de behandeling van de strafzaak ter terechtzitting. U kunt van onze strafrechtadvocaten een gedegen rechtsbijstand verwachten tijdens het gehele strafrechtelijk traject.